Bazsalikomos paradicsomleves meglepivel az alján - Ízleni fog!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Örök klasszikus a paradicsomleves, a gyerekek, a menzák, a nagymamák kedvence. Ahhoz viszont, hogy feldobd ezt az ételt, nem kellenek hatalmas csavarok, elég egy kicsi változtatás ahhoz, hogy az asztal körül mindenki megnyalja a tíz ujját étkezés után.
Hozzávalók (4 főre)
- 500 ml paradicsompüré
- 2 fej fokhagyma
- 1 szárzeller
- 1 kiskanál olívaolaj
- 4-5 levél bazsalikom
- 10 dkg apró kockákra vágott mozzarella
- só, bors
Elkészítés
Az olívaolajon futassuk meg az összezúzott fokhagymát és a nagyon apróra vágott szárzellert, majd dobjuk rá az apróra vágott bazsalikomot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd főzzük forrásig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányér aljára rakjunk egy marék felkockázott mozzarellát, és merjük rá a forró levest. Meg fog történni a csoda: a sajt mennyeien felolvad, és csodálatos krémet képez a levessel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!