Bazsalikomos-avokádós tészta - Egy egyszerű, olasz különlegesség
Cikkünkben ezúttal egy különleges olasz receptet mutatunk be, amelyet a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatnak. Íme!
Hozzávalók
- 200 g fettuccine tészta
- 1 avokádó
- friss bazsalikomlevelek
- 3 zöld hagyma
- ⅓ csésze koriander vagy petrezselyem
- 1 ek friss citromlé
- ½ csésze zsírszegény natúr joghurt
- 1 ek víz
- só és őrölt bors
- parmezán
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát, közben pedig készítsük el a szószt. Az avokádót, a bazsalikomot, a hagymát, a koriandert/petrezselymet, a citromlét, a joghurtot, a vizet, a sót és a borsot tegyük bele aprítógépbe és aprítsuk pépesre. Ezt a mártást öntsük rá a tésztára és keverjük össze alaposan. Tálaláskor reszeljük a tetejére a parmezánt.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!