Mediterrán csirke - Ízletes fogás ebédre
A csirkét mediterrán módon elkészíteni nem nagy ördöngösség, csak egy kicsit meg kell fűszerezni és máris mehet a sütőbe. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek apróra vágott friss oregánó
- 2 ek apróra vágott friss kakukkfű
- 1 ek só
- őrölt fekete bors
- 4 szelet friss citrom
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, közben egy kis tálkában keverjük össze az olívaolajat és a fűszereket. A csirkét tegyük egy vágódeszkára, óvatosan lazítsuk fel a bőrét a mellénél és a combjánál és a megtisztított citromszeleteket nyomjuk be a bőr és a hús közé. A csirke külső részét alaposan dörzsöljük be a zúzott fokhagymával és kenjük be a tálkában összekevert öntettel. Tegyük át egy tepsibe és 1 óra 45 perc alatt süssük meg. Ha kivettük a sütőből, borítsunk rá lazán egy fóliát és 10 percig hagyjuk, hadd maradjon rajta. Ezt követően fogyasztható.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!