Aszalt paradicsomos muffin kolbásszal - Recept
Kiváló, laktató reggeli lehet az ezerarcú muffin sós változata. Különösen az olaszos ízek kedvelői fogják szeretni.
Hozzávalók
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 5 dkg csípős vagy csemege kolbász
- 25 dkg liszt
- 1 tk só
- 3 tk sütőpor
- 4 ek olívaolaj
- 2,5 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Az aszalt paradicsomot és a kolbászt apró kockákra vágjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a kolbászt és az aszalt paradicsomot. A tejet és az olívaolajat elkeverjük, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval úgy, hogy egy szép, sima masszát kapjunk. A petrezselymet felaprítjuk és azt is a masszába szórjuk. Egy muffinsütőt kibélelünk papírkosárkákkal, majd elosztjuk benne a tésztát. 180 ℃-os sütőben 25 percig sütjük.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!