Ananászos csirke

A távol keleti konyha egyik népszerű étele az ananászos csirke, de nem feltétlenül kell étterembe mennünk azért, hogy élvezzük ezt a különleges ételt. Érdemes otthon is elkészíteni, garantáltan az egész család kedvence lesz.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 1/2 ananászkonzerv
  • 15 dkg sajt
  • tejföl
  • tejszín
  • bors

Elkészítés

A csirkemellet szeleteljük fel, borsozzuk, majd egy kevés olajon pirítsuk meg. Ezután egy vajjal kikent tepsibe fektessük le a megpirított húsokat. Sózzuk majd szórjuk meg a tetejét ananász darabokkal, ezután mehet a tetejére egy újabb adag csirkemell azután pedig ismét a só és az ananász. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az ananász levét tejföllel és egy kevés tejszínnel összekeverjük, majd a szót öntsük a húsra. Lefóliázva pároljuk körülbelül 25-30 percet. Miután a hús megpuhult vegyük le a fóliát, ezután reszelhetünk a tetejére egy kevés sajtot és süssük még 10 percig az egészet.

Ezt is ajánljuk: Grillezett ananász - Katt ide!

Fotó:3.bp.blogspot.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Az Elemi ösztön és a Casino sztárja idén felkerült a BBC legnagyobb hatást kiváltó nőket tömörítő listájára, s ennek apropóján készült vele megható interjú.
Sztárok
Katalin hercegné rendszeresen üzen a ruha-, illetve ékszerválasztásaival, ez pedig a legutóbbi nyilvános szereplésekor sem volt másképp.
Utazás
Már csak kettőt kell aludni, és el is érkezik Mikulás napja. De vajon végre-valahára nagy pelyhekben hulló havat is láthatunk majd az utcákon, vagy a téli álomvilág ezúttal (is) csak álom marad?
Fashion&Beauty
A minap lezajlott a 2024-es éves Gotham Awards, melynek során minden évben kiemelkedő, független amerikai filmeseket díjazzák. Az eseményről nem hiányozhatott a szakma legmagyobb üdvöskéje, Zendaya...
Egészség
Akad olyan, aki a téli hónapokban is elég gyakran mos hajat, de nem csinálunk ezzel nagy kárt? Ilyenkor még az se mindegy, milyen sapkát veszel fel!
Lifestyle
Nem nagy ördöngösség elkészíteni a rántott sajtot, azonban a legtöbbeknél mindig akad egy kis bökkenő: sütés közben könnyen kifolyik a bundából. Számodra is ismerős ez a probléma? Akkor olvass tovább...