Áfonyás fasírt pulykahúsból - Különleges fogás percek alatt
Ha szereted a fasírtot, ezt az áfonyás verziót feltétlenül ki kell próbálnod! A gyümölcs igazán különleges ízt ad a húsnak. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 450 g darált pulykahús
- 1 tk só
- ½ tk őrölt fekete bors
- ½ tk fokhagymapor
- 1 tk szárított rozmaring
- ½ tk szárított kakukkfű
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 ek juharszirup
- ½ csésze friss áfonya
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük el a pulykahúst a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval. Ezt követően adjuk hozzá a juharszirupot és az áfonyát. Forgassuk óvatosan össze, úgy, hogy ne törjenek össze az áfonyaszemek. Formázzunk a masszából fasírtokat, és forró olajban süssük ki mindet.