A tökéletes Frutti di Mare rizottó – A tenger minden kincse egy ételben

Csempéssz egy kis mediterrán hangulatot a nyári vacsikba, akár hétköznap is, hiszen alig fél óra alatt elkészül ez az ínycsiklandó tenger gyümölcsei rizottó, ami nem csak fenséges, de ráadásul egészséges is.
Hozzávalók (4 főre)
- 60 dkg mirelit tenger gyümölcsei keverék (olló nélküli apró rák, tintahal karikák, kagylók…)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg rizs
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csomag petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsom püré
- tiszta só
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben olíva olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a tenger gyümölcsei koktélt, pár perc múlva a felaprított fokhagymát, és petrezselymet, majd megöntözzük fehérborral majd egy-két dl vízzel. Ízesítjük sóval és borssal. Az aprított petrezselyemből hagyjunk egy kicsit a díszítéshez is.
Lefedve pároljuk. Közben egy másik edényben félig puhára főzzük a rizst egy kis sóval. Amikor a tengeri finomságok majdnem megpuhultak, beletesszük a paradicsompürét, összekeverjük a rizzsel, és készre pároljuk, hagyjuk, hogy a rizs felszívja a fehérboros-fűszeres levet.
Tipp: Tálald fehér borral, hogy még jobban kihozd a tenger gyümölcsei fenséges ízeit.
Frutti di mare rizottó
Forrás: Vitamin Station
Fotók: 123rf
Oldalak
