A tökéletes előétel: sonkatekercs majonézes tormával
Vendégeket vársz vagy meglepnéd valami egyszerű finomsággal a családot? Ha a válasz igen, akkor ne is keresgélj tovább. Elhoztam Neked az én szilveszteri kedvencemet, mely villámgyorsan elkészíthető, és előételként vagy két fogás közötti öblögetésként is tökéletes. Töltsd meg, tekerd fel és fogyaszd élvezettel!
Hozzávalók
- 200 g reszelt, ecetes torma
- 150 g majonéz
- 1 teáskanál só
- 1 csomag őrölt fehérbors
- negyed kiló túró
- kb. 2 evőkanál tejföl (ízlés szerint annyi, hogy krémes állagot kapjunk, de ne legyen túl híg)
Elkészítés
Vegyél elő egy tálat, morzsold bele a túrót, majd add hozzá a majonézt, a tormát, a tejfölt és jól keverd össze, amíg egy krémes állagot nem kapsz. Vigyázz, hogy lágy legyen, de ne folyós, mert nem akarjuk, hogy kiszaladjon a töltelék a tekercsekből. Ezt követően fűszerezheted, jöhet a só és a bors ízlés szerint, és készen is vagy. Nincs más hátra, mint betölteni a sonkaszeleteket. (Én kb. másfél-két kávéskanálnyit szoktam tenni egy szeletbe.) A kész fogást díszítheted petrezselyemmel és olívabogyóval is akár, hogy csinosabb legyen.
Vigyázat, szemtelenül hamar elfogy! Jó étvágyat hozzá!
Még több előétel tipp? Katt a második oldalra!