A tökéletes bolognai lasagne receptje – az olasz Mammák kedvence
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/bolognese-lasagne_123rf_receptek_lead.png?itok=v_FWXjVT)
Itt a húsosság, szaftosság és krémesség szinonimája, a leggyakrabban készített pasta, a világ 2. legkedveltebb olasz kajája (a pizza után természetesen), A BOLOGNAI LASAGNE!
Hozzávalók – 4 adaghoz
A bolognai raguhoz
- 100 g sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál zellerszár
- 50 dkg marhahús
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 300 ml vörösbor
- 2 tk só
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- ½ mk friss szerecsendió
- 1 mk őrölt fekete bors
- 2 db babérlevél
- kevés friss rozmaring és kakukkfű (opcionális)
- 1 ek Worcester szósz
A besamelhez
- 60 g liszt
- 60 g vaj
- 800 ml szobahőmérsékletű tej
- só, fehér bors, szerecsendió
Most jön még csak a java! Lapozz az elkészítéshez