A legfinomabb rákkoktél
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Érdemes tudnunk a rákról, hogy kiváló szív- és érrendszervédő hatású, serkenti a szénhidrát-anyagcserét és a vörösvértestek képződését.
Hozzávalók:
• 2 doboz rákkonzerv
• 1 rózsaszínű grépfrút
• 1 gerezd fokhagyma
• 10 dkg majonéz
• 1 dl tejföl
• 1 narancs leve
• 1 csokor petrezselyem 1 teáskanál mustár
• porcukor
• citromlé
• só
Elkészítés:
A majonézt kikeverjük a tejföllel és a narancs levével. Mustárral, porcukorral, citromlével, sóval, felaprított petrezselyemmel, zúzott fokhagymával ízesítjük. A grépfrútot keresztben kettévágjuk, a hártyákból a gerezdeket kiskanállal kiemeljük. A gyümölcs húsát apróra vágjuk. A rákkonzervet lecsöpögtetjük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, leöntjük a mártással és 1 órát érleljük. Salátalevelekkel kibélelt üvegkelyhekben tálaljuk. Pirítóst adunk mellé.