Receptajánlatunk: Mokkachino süti
A kávé rajongóinak és a sütemények szerelmeseinek egyik kedvenc süteményévé válhat a Mokkachino, melyet a reggeli feketénkhez is elropogtathatunk.
Hozzávalók
2/3 csésze vaj (=11 evőkanál)
1 csésze barnacukor
1 csésze nádcukor
1,5 csésze kakaópor
2 evőkanál instant kávépor
2 evőkanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál só
4 tojásfehérje
1 pohár natúr joghurt
2-3 csésze liszt
1 csésze cukor
Elkészítés
Mixerrel verjük fel a vajat, amíg sima nem lesz, majd adjuk hozzá a barnacukrot, a nádcukrot, a kakaót, a kávéport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Egy másik tálban a tojásfehérjét és a joghurtot is verjük fel, majd lassan öntsük hozzá a fűszeres masszához. Lassú kevergetés mellett fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Fedjük le a tálat, majd tegyük be a hűtőbe, míg a tészta könnyen formázhatóvá válik. Közben melegítsük elő a sütőt 350 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőlappal. Egy evőkanálnyi tészta adagokból gyúrjunk golyókat, amiket forgassunk meg egy kevés cukorban, majd fektessük a tepsibe őket 3 centire egymástól. Körülbelül 12 percig süssük a sütiket vagy addig míg látjuk, hogy a szélük elkezd cserepesedni. A sütemények közepe picit maradjon rágós, nyúlós, mert a tészta magától is száradni, keményedni fog.