A 4 legfinomabb forró csoki recept - Mandulás, étcsokis...
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Legyen az fehér, ét, tej, kerek, szögletes a csokoládé mindig időtálló édesség lesz. És hogy a csoki evést mi múlja felül? Nem más, mint a csoki ivás! Hogy a szürke, hideg hétköznapokba egy kis boldogsághormont cserkéssz, nézd meg a 4 legjobb forró csoki receptet!
Fahéjas-rumos forró csokoládé
Hozzávalók 2 főre
- 6 dl tej
- 2 csapott evőkanál méz
- 2 rúd fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 dkg étcsokoládé
- 1/2 dl rum
Elkészítés
Az étcsoki és rum kivételével felforrósítjuk a hozzávalókat. Miután felforrósodott, elkeverjük benne az étcsokit és a rumot is.
Étcsokis forró csokoládé
Hozzávalók 2 főre
- 100 g 70 %-os étcsokoládé
- 500 ml zsíros tej
Elkészítés
A csokoládét darabokra vágjuk, a tejet lassú tűzön néhány percig melegítjük, majd beletesszük a csokidarabokat. Épphogy felforraljuk, közben folyamatosan keverjük, hogy a csokoládé felolvadjon a forró tejben. A végén habosítjuk.