Ananászos raguleves - Téli gyümölcsös finomság
A hideg idő eljövetelével hajlamosak vagyunk elhanyagolni a gyümölcsös leveseket, pedig nem csak remek nyári, hideg levesek készíthetőek belőlük. Kóstold meg ezt az ízletes ananász ragulevest!
Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg gépsonka
- 1 doboz ananász
- 1 sárgarépa
- csipetnyi citromfű
- kakukkfű
- menta
- sáfrány
- 1 l erőleves
- 2 ek margarin
- 1 pohár tejföl
- 1 ek rizsliszt
- só
Elkészítés
A margarint egy edényben felforrósítjuk, a húst kockára, a sonkát csíkokra vágjuk és a forró margarinra dobjuk. Kevergetés mellett, pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt sárgarépát és a fűszereket. Ezután felengedjük az erőlevessel és az ananászlével. Közepes tűzön pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt is. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk.