Megmaradt a cérnametélt? Hihetetlen, micsoda ételeket készíthetsz belőle!
3 tésztás receptet mutatunk.
Vargabéles
Hozzávalók:
- 20 dkg cérnametélt
- 50 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- 5 ek cukor
- 1 marék mazsola
- 1 cs réteslap
- 1 citrom reszelt héja
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekanalazzuk a tejfölt és a villával összetört túrót. Beleszórjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a kifőzött, lecsepegtetett és kihűlt cérnametéltet. Összekeverjük az egészet, majd a tésztás masszát fellazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Egy kivajazott jénai edényt kibélelünk egy réteslappal, vékonyan megkenjük olajjal és rátesszük a következő réteslapot is. Ezt ugyancsak megkenjük olajjal, majd egy újabb réteslapot helyezünk rá. Erre borítjuk a tölteléket, szépen elegyengetjük és befedjük a maradék réteslapokkal. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.