A szalmonella baktériumok a héj felszínén lehetnek, és akkor kerülnek bele a tojásba, amikor feltöröd azt. Ezért felhasználás előtt mosd meg a tojást, így megszabadulhatsz a szennyeződésektől. Korábban ne tisztítsd meg, mert azzal elveszíti a természetes védőrétegét, aminek köszönhetően sokáig eláll, hűtőben tartva akár egy hónapig is. De van egy próba, amely segíthet megállapítani, hogy jó-e még a tojás: Ha a hideg vízben elsüllyed, akkor friss és ehető, ha nem süllyed el, akkor mehet a kukába. Amennyiben a tojások minősége a csomagolást tekintve lejárt, de átment a próbán, akkor még süthetünk belőle piskótát, rántottát, vagy keményre főzhetjük.
A szalmonella baktériumok a héj felszínén lehetnek, és akkor kerülnek bele a tojásba, amikor feltöröd azt. Ezért felhasználás előtt mosd meg a tojást, így megszabadulhatsz a szennyeződésektől. Korábban ne tisztítsd meg, mert azzal elveszíti a természetes védőrétegét, aminek köszönhetően sokáig eláll, hűtőben tartva akár egy hónapig is. De van egy próba, amely segíthet megállapítani, hogy jó-e még a tojás: Ha a hideg vízben elsüllyed, akkor friss és ehető, ha nem süllyed el, akkor mehet a kukába. Amennyiben a tojások minősége a csomagolást tekintve lejárt, de átment a próbán, akkor még süthetünk belőle piskótát, rántottát, vagy keményre főzhetjük.