„Lehet, hogy profit szempontjából a városi vendéglátás szezonális műfaj lesz"- Interjú Wossala Rozinával

Wossala Rozina több izgalmas dologba is belevágott az elmúlt időszakban. Nemrégiben indult el a Troll a konyhában című műsora a VIASAT3 csatornáján, de hamarosan megjelenik az első szakácskönyve, a Konyhakönyv is. Interjúnkban mesélt az elmúlt hónapok sikereiről, nehézségeiről és természetesen azt is elárulta, hogy mit kell tudni a könyvéről.
Abszolút egyedülálló koncepcióval rendelkezik a Troll a konyhában című műsor, aminek te vagy a döntőbírója. Aki esetleg még nem kezdte el nézni, és most kapcsolódna be, annak elárulnád, hogy pontosan miről is szól ez a kulináris krimi?
Más főzőműsorokkal szemben ez egy közös nyomozásra épül: ha valaki játszott már gyilkosos játékot, akkor itt pontosan ugyanaz a felállás. 6 társasjátékozó, azaz főző celeb játszik egy héten keresztül, és minden nap egy valaki közülük a troll, akinek az a feladata, hogy hátráltassa a főzésüket, ne engedje őket értékelhető ételt lerakni elém. Én döntöm el, hogy ezek az ételek működtek-e vagy sem, a trollkasszába, vagy a csapatkasszába megy a pénz. Minden nap újraindul ez a játék, és minden héten új csapat küzd a pénznyereményért. Feri a műsorvezető, nekem pedig az a feladatom, hogy eldöntsem, hogyan sikerültek az ételek.
Rákóczi Feri és Wossala Rozina
Mi volt az első gondolatod, amikor elmondták, hogy Rákóczi Ferivel fogsz együtt dolgozni?
Ferivel mi még sosem dolgoztunk együtt, de messziről szimpatizáltunk egymással, és mint utólag kiderült, mindketten jeleztük a műsorkészítők felé, hogy mi abban az esetben szeretnénk elvállalni ezt, ha a másikkal csinálhatjuk. Ez a kémia, amit mi megelőlegeztünk egymásnak, be is jött, úgyhogy én azt gondolom, hogy egy fantasztikus munkafolyamat volt.
Bár nem áll messze tőled a TV-s szereplés, van bármi, ami a mai napig kihívást jelent a számodra?
Nem gondolom, hogy kihívásnak hívnám. Szerintem a mai televíziózásban a legfontosabb az, hogy mi jól érezzük magunkat, és élvezzük azt, amit csinálunk. Hiszen akkor fog átjönni a nézőnek, és akkor tudjuk őt bevonni ebbe a társasjátékba, házibuliba, hogy ő is jól érezze magát. Nyilván egy ilyen leterhelt időszakban vannak az embernek fáradtabb és kevésbé fáradt napjai, de akkor vagy profi, ha ebből mindig kihozod a maximumot. És nyilván kihívás, hogy az ember azt az oldalát vegye elő minden alkalommal.
Lapozz a folytatáshoz!