A sajtok igazi mentsvárat jelenteken a vegetáriánusok számára, hiszen ehhez „csupán” az állat tejére van szükség, a húsát nem esszük meg. Ugyanakkor néhány termék – így a parmezán – esetén a sajt oltót tartalmaz. Ez a tejfeldolgozás növényi vagy állati eredetű segédanyaga. Hatóanyaga tejalvasztó enzim, amely a friss tej sajtanyagát savanyodás nélkül alvasztja meg és a marhafaggyúhoz hasonlóan az állat gyomrából szerzik be. Természetesen ez sincs minden sajtban, de érdemes átböngészni a címkét vásárlás előtt.
Parmezán sajt
A sajtok igazi mentsvárat jelenteken a vegetáriánusok számára, hiszen ehhez „csupán” az állat tejére van szükség, a húsát nem esszük meg. Ugyanakkor néhány termék – így a parmezán – esetén a sajt oltót tartalmaz. Ez a tejfeldolgozás növényi vagy állati eredetű segédanyaga. Hatóanyaga tejalvasztó enzim, amely a friss tej sajtanyagát savanyodás nélkül alvasztja meg és a marhafaggyúhoz hasonlóan az állat gyomrából szerzik be. Természetesen ez sincs minden sajtban, de érdemes átböngészni a címkét vásárlás előtt.