Egyszer s mindenkorra: ennyi ideig tárolhatod a vajat hűtés nélkül
Mindenki tudja, hogy a tejtermékeket szigorúan a hűtőben kell tárolni, hiszen szobahőmérsékleten villámgyorsan megromlanak. No, de mi a helyzet a teavajjal? Cikkünkből kiderül!
Szabad kint tartani vagy sem?
A vaj kiváló textúrájú, krémes alapanyag, amely sokféle ételnek adhat gazdag ízt, ráadásul mivel jó forrása az A-vitaminnak és az egészséges zsíroknak, rendszeres fogyasztását egyébként is ajánlják a táplálkozási szakértők. Egyetlen hibája van csupán: a frizsiderből kivéve szinte lehetetlen megkenni vele bármit is, sőt: hidegen még az ízét sem lehet érezni – éppen ezért sokan próbálnak ügyeskedni a tárolással, és hol a hűtőben tartják, hogy pedig a konyhapulton hagyják. Ez azonban felvet egy fontos kérdést: hogyan befolyásolja mindez a vaj minőségét, és egyáltalán meddig áll el szobahőmérsékleten tárolva? Galériánkban megadjuk a válaszokat!
Nem minden burgonya egyforma, hiszen vannak olyanok, amiket kifejezetten főzésre ajánlanak. De mi történik akkor, ha pont nem ilyen fajta van nálad otthon, pedig pont erre lenne szükséged?