A hűtőszekrény belsejében lévő magasabb páratartalom szintén árt a csokoládénak. A nedvesség hatására a cukor kicsapódik a felszínén, amely "cukorvirágot" eredményez. Ez a folyamat szintén egy fehéres, homályos réteget hoz létre, amely nemcsak a csokoládé kinézetét, hanem az ízét is jelentősen rontja. A csokoládé szárazsága és szemcsés állaga szintén a nem megfelelő tárolás következménye lehet.
2. A nedvesség károsíthatja a csokoládét
A hűtőszekrény belsejében lévő magasabb páratartalom szintén árt a csokoládénak. A nedvesség hatására a cukor kicsapódik a felszínén, amely "cukorvirágot" eredményez. Ez a folyamat szintén egy fehéres, homályos réteget hoz létre, amely nemcsak a csokoládé kinézetét, hanem az ízét is jelentősen rontja. A csokoládé szárazsága és szemcsés állaga szintén a nem megfelelő tárolás következménye lehet.