Tudtad? Ezért tilos hűtőben tárolni a csokoládét

A csokoládé tárolása nem igényel különösebb szakértelmet, de néhány alapvető szabály betartásával jelentősen meghosszabbíthatjuk az élvezeti értékét.

Ide ne rakd!

A csokoládé egy olyan finomság, amelyet világszerte emberek milliói élveznek, de kevesen tudják, hogy a helytelen tárolás tönkreteheti a minőségét és ízét. Sokan hajlamosak a csokoládét a hűtőbe tenni, különösen a meleg nyári hónapokban, abban a hitben, hogy így hosszabb ideig friss marad. Ez azonban egyáltalán nem jó ötlet. Az alábbiakban el is áruljuk, hogy miért, lapozd fel a galériát!

1. A csokoládé érzékeny a hőmérséklet-változásokra A csokoládé alapanyagai, mint a kakaóvaj és a kakaópor, érzékenyek a hőmérséklet-változásokra. Ha a csokoládét hűtőbe tesszük, majd újra szobahőmérsékletre kerül, a kakaóvaj kicsapódhat a felszínén, ami egy fehér réteget, az úgynevezett "zsírvirágot" eredményez. Ez a jelenség nemcsak esztétikailag csúfítja el a csokoládét, hanem befolyásolja annak ízét és állagát is.
Kattints a további képekért!

A stressz hatásai nemcsak a belső szerveinkre és mentális állapotunkra gyakorolnak nyomást, hanem az arcunkon is nyomot hagyhatnak.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
A Sztárban Sztár All Starsban versenyző Zámbó Krisztián nagyon jól tudja, hogy Korda György mit tett Zámbó Jimmyért a múltban.
Sztárok
A walesi hercegi pár két kisebbik gyermeke, Sarolta hercegnő és Lajos herceg nagyon közel állnak egymáshoz, a trónörökös jóvoltából pedig napvilágot látott egy újabb aranyos titok a kapcsolatukról.
Fashion&Beauty
Hangulatos őszi outfitben fotózták a közelmúltban Angelina Jolie-t, aki ezúttal is bebizonyította, hogy remek érzékkel választ magának szezonális darabokat.