1. A csokoládé érzékeny a hőmérséklet-változásokra
A csokoládé alapanyagai, mint a kakaóvaj és a kakaópor, érzékenyek a hőmérséklet-változásokra. Ha a csokoládét hűtőbe tesszük, majd újra szobahőmérsékletre kerül, a kakaóvaj kicsapódhat a felszínén, ami egy fehér réteget, az úgynevezett "zsírvirágot" eredményez. Ez a jelenség nemcsak esztétikailag csúfítja el a csokoládét, hanem befolyásolja annak ízét és állagát is.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
1. A csokoládé érzékeny a hőmérséklet-változásokra
A csokoládé alapanyagai, mint a kakaóvaj és a kakaópor, érzékenyek a hőmérséklet-változásokra. Ha a csokoládét hűtőbe tesszük, majd újra szobahőmérsékletre kerül, a kakaóvaj kicsapódhat a felszínén, ami egy fehér réteget, az úgynevezett "zsírvirágot" eredményez. Ez a jelenség nemcsak esztétikailag csúfítja el a csokoládét, hanem befolyásolja annak ízét és állagát is.