A vízből felszálló gőz hatására a fehérje hamar megszilárdul, de még nem szárad ki, a széle pedig nem barnul be, a tojássárgája viszont finom krémes és lágy marad – írja a Food and Wine. A portál szerint bőven elég, ha öt percet adunk a tükörtojásunknak a fedő alatt, és már el is készül a reggelink anélkül, hogy forgatni kellett volna, miközben ezzel a technikával a tojás mindenhol egyenletesen sül meg, a fehérje és a sárgája viszont nem lesz gumiszerű a gőz miatt. Fontos még, hogy közepes lángon süssük a tükörtojást a lehető legjobb eredmény érdekében, így lassabban párolog el a víz, és az étel sem kap oda.
4/4
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
A vízből felszálló gőz hatására a fehérje hamar megszilárdul, de még nem szárad ki, a széle pedig nem barnul be, a tojássárgája viszont finom krémes és lágy marad – írja a Food and Wine. A portál szerint bőven elég, ha öt percet adunk a tükörtojásunknak a fedő alatt, és már el is készül a reggelink anélkül, hogy forgatni kellett volna, miközben ezzel a technikával a tojás mindenhol egyenletesen sül meg, a fehérje és a sárgája viszont nem lesz gumiszerű a gőz miatt. Fontos még, hogy közepes lángon süssük a tükörtojást a lehető legjobb eredmény érdekében, így lassabban párolog el a víz, és az étel sem kap oda.