Azt azonban sok háziasszony nem tudja, hogy a húsleves készítésekor a sózás időzítése rendkívül fontos, mivel ez nagyban befolyásolja a hús és a zöldségek állagát, na meg persze az ízüket is. A legtöbben már a főzés kezdetekor megsózzák a levest, ám ez nem jó ötlet, mivel a só kivonja a nedvességet a húsból (és a zöldségekből is), így a végeredmény egy kemény, száraz és rágós állagú főtt hús lesz.
Azt azonban sok háziasszony nem tudja, hogy a húsleves készítésekor a sózás időzítése rendkívül fontos, mivel ez nagyban befolyásolja a hús és a zöldségek állagát, na meg persze az ízüket is. A legtöbben már a főzés kezdetekor megsózzák a levest, ám ez nem jó ötlet, mivel a só kivonja a nedvességet a húsból (és a zöldségekből is), így a végeredmény egy kemény, száraz és rágós állagú főtt hús lesz.