3 perc alatt elkészül a tökéletes buggyantott tojás, ha így csinálod: istenien folyós marad a sárgája ezzel a trükkel
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
A legegyszerűbb módszer
A buggyantott tojás egy olyan finomság, amit nem sokan mernek elkészíteni otthon, hiszen a végeredmény gyakran tragikus, mivel ennek az ételnek a tökéletesítése nem egyszerű feladat. Ha elrontod az egyik lépést, akkor a tojás túl folyós vagy épp túl kemény lesz, pedig a buggyantott tojásnak épp az a lényege, hogy finom, folyós maradjon a sárgája, míg a fehérje szilárd, mégis puha legyen. Nem nagy ördöngösség azonban ezt elérni: létezik egy zseni konyhai trükk, mellyel három perc alatt olyan buggyantott tojást varázsolhatsz az asztalra, ami után garantáltan megnyalja majd a család mind a tíz ujját. Galériánkban olvashatod a részleteket!
A liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított pesto szósz, amit itthon is sokan szeretnek, viszont a legtöbben boltban szerzik be – ez pedig nagy hiba, hiszen otthon is kiválóan el lehet készíteni.
Leadfotó: 123rf