Két tányérral fog belőle szedni az egész család: ha így főzöd a rizst, olyan finom lesz, mint még soha

A rizsfőzés az egyik legegyszerűbb konyhai teendő, ráadásul szinte lehetetlen elrontani – ám ha az a célunk, hogy ez a közkedvelt köret igazán pergős és finom legyen, érdemes észben tartani pár dolgot elkészítés közben.
Pofonegyszerű konyhai trükk
Kevés olyan sokoldalú ételünk van, mint a rizs, hiszen az előételtől kezdve a desszerten át az italokig szinte mindenféle fogás elkészítésére alkalmas, édes vagy sós változatban. Mindemellett ráadásul egészségünk szempontjából is igazán hasznos, hiszen növényi rostjai serkentik a bélműködést, különböző diétás étrendek főszereplője lehet alacsony tápértéke miatt, ugyanakkor rostjainak köszönhetően a jóllakottság érzetét keltik. Elkészíteni sem nehéz, sőt egyenesen gyerekjáték, azonban ha azt szeretnénk, hogy minél tökéletesebb és ízletesebb legyen, nem árt bevetni az alábbi konyhai trükköt:
A rizs nem csupán arra alkalmas, hogy finomabbnál finomabb ételeket készítsünk belőle. Ez a közkedvelt alapélelmiszer számos más területen is hasznosítható, és akár még takarítani is lehet vele.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
