Az édesített ételek, különösen azok, amelyek mesterséges édesítőszereket tartalmaznak (például a cukoralkoholokat, mint a szorbitol, mannitol és glicerin), gyakran puffadást okozhatnak, mivel ezeket a szervezet nem képes teljesen felszívni és megemészteni. Ennek eredményeként ezek az édesítőszerek a bélrendszerben maradnak, ahol a gázt termelő baktériumok táplálékként használják fel őket. Az ilyen típusú édesítők gyakran megtalálhatók olyan élelmiszerekben, mint a cukormentes rágógumi, fehérjeturmixok vagy szeletek, és a túlzott fogyasztásuk tovább fokozhatja a puffadást.
2. Édesített élelmiszerek
Az édesített ételek, különösen azok, amelyek mesterséges édesítőszereket tartalmaznak (például a cukoralkoholokat, mint a szorbitol, mannitol és glicerin), gyakran puffadást okozhatnak, mivel ezeket a szervezet nem képes teljesen felszívni és megemészteni. Ennek eredményeként ezek az édesítőszerek a bélrendszerben maradnak, ahol a gázt termelő baktériumok táplálékként használják fel őket. Az ilyen típusú édesítők gyakran megtalálhatók olyan élelmiszerekben, mint a cukormentes rágógumi, fehérjeturmixok vagy szeletek, és a túlzott fogyasztásuk tovább fokozhatja a puffadást.