Ami ennél is aggasztóbb, hogy a felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 7 százaléka a legfelső polcra teszi a húst, ezzel tovább növelve az előbb említett veszélyeket, míg az alanyok 12 százaléka a gyümölcsöknek és a zöldségeknek fenntartott fiókban tárolja a nyers élelmiszert. Ám a szakértők szerint a húst a legalsó polcon kell tartani, mivel ott van a leghidegebb, továbbá kulcsfontosságú az is, hogy az ételt alaposan be kell csomagolni, esetlen zárt edénybe helyezni, hogy ezzel megakadályozzuk a káros baktériumokkal teli húslé kiszivárgását, így elkerülhető az egyéb élelmiszerek szennyeződése.
Ami ennél is aggasztóbb, hogy a felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 7 százaléka a legfelső polcra teszi a húst, ezzel tovább növelve az előbb említett veszélyeket, míg az alanyok 12 százaléka a gyümölcsöknek és a zöldségeknek fenntartott fiókban tárolja a nyers élelmiszert. Ám a szakértők szerint a húst a legalsó polcon kell tartani, mivel ott van a leghidegebb, továbbá kulcsfontosságú az is, hogy az ételt alaposan be kell csomagolni, esetlen zárt edénybe helyezni, hogy ezzel megakadályozzuk a káros baktériumokkal teli húslé kiszivárgását, így elkerülhető az egyéb élelmiszerek szennyeződése.