Mint kiderült, a kutatás során megkérdezettek több mint fele rossz helyre teszi vásárlás után a nyers húst: az emberek többsége a középső polcot használja a hűtőszekrényben e célból, pedig ennek az élelmiszernek egyáltalán nem ott a helye, ugyanis az efféle tárolás növeli annak a kockázatát, hogy a hús leve beszennyezi az alatta lévő polcon tárolt ételeket, így nagy a keresztszennyeződés esélye, amely ételmérgezéshez is vezethet, esetleg más betegségekhez, amit a campylobacter vagy éppen az E. coli baktérium okozhat.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Mint kiderült, a kutatás során megkérdezettek több mint fele rossz helyre teszi vásárlás után a nyers húst: az emberek többsége a középső polcot használja a hűtőszekrényben e célból, pedig ennek az élelmiszernek egyáltalán nem ott a helye, ugyanis az efféle tárolás növeli annak a kockázatát, hogy a hús leve beszennyezi az alatta lévő polcon tárolt ételeket, így nagy a keresztszennyeződés esélye, amely ételmérgezéshez is vezethet, esetleg más betegségekhez, amit a campylobacter vagy éppen az E. coli baktérium okozhat.