Mint kiderült, a kutatás során megkérdezettek több mint fele rossz helyre teszi vásárlás után a nyers húst: az emberek többsége a középső polcot használja a hűtőszekrényben e célból, pedig ennek az élelmiszernek egyáltalán nem ott a helye, ugyanis az efféle tárolás növeli annak a kockázatát, hogy a hús leve beszennyezi az alatta lévő polcon tárolt ételeket, így nagy a keresztszennyeződés esélye, amely ételmérgezéshez is vezethet, esetleg más betegségekhez, amit a campylobacter vagy éppen az E. coli baktérium okozhat.
Mint kiderült, a kutatás során megkérdezettek több mint fele rossz helyre teszi vásárlás után a nyers húst: az emberek többsége a középső polcot használja a hűtőszekrényben e célból, pedig ennek az élelmiszernek egyáltalán nem ott a helye, ugyanis az efféle tárolás növeli annak a kockázatát, hogy a hús leve beszennyezi az alatta lévő polcon tárolt ételeket, így nagy a keresztszennyeződés esélye, amely ételmérgezéshez is vezethet, esetleg más betegségekhez, amit a campylobacter vagy éppen az E. coli baktérium okozhat.