Nem mindegy az sem, milyen az olaj vagy a zsír hőmérséklete – ha túl alacsony, a kenyér megszívja magát olajjal, amitől szörnyű lesz az íze, ha viszont túl forró, akkor a szeletek egy szempillantás alatt szénné égnek, míg belsejük nyers marad. A tökéletes hőmérsékletet egy próbával tudjuk ellenőrizni, ami a következő: egy kisebb darabka kenyeret tegyünk a felhevített olajba, ha lesüllyed és nem sül, akkor még hideg az olaj, ha pedig hirtelen megsül és megég, akkor túl forró – írja az Ízesélet.
Nem mindegy az sem, milyen az olaj vagy a zsír hőmérséklete – ha túl alacsony, a kenyér megszívja magát olajjal, amitől szörnyű lesz az íze, ha viszont túl forró, akkor a szeletek egy szempillantás alatt szénné égnek, míg belsejük nyers marad. A tökéletes hőmérsékletet egy próbával tudjuk ellenőrizni, ami a következő: egy kisebb darabka kenyeret tegyünk a felhevített olajba, ha lesüllyed és nem sül, akkor még hideg az olaj, ha pedig hirtelen megsül és megég, akkor túl forró – írja az Ízesélet.