Mind a 10 ujját megnyalja a család, ha így készíted a tócsnit: ettől lesz kívül ideálisan ropogós, belül pedig ellenállhatatlanul puha
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt figyelembe venni néhány fontos dolgot.
Mindenki repetát akar majd belőle
A tócsni egy igazán népszerű étel a magyarok körében, méghozzá több szempontból is. Egyrészt, olyan egyszerű hozzávalók kellenek csupán az elkészítéséhez, mint a burgonya, liszt, tojás, só, bors és olaj, melyek könnyen beszerezhetők, ráadásul nem is kell velük sokat bajlódni. Másrészt a lapcsánka néven is ismert finomság sokféle módon variálható: lehet édes vagy sós, emellett különféle feltétekkel, illetve mártogatósokkal tálalható, így mindenki kedve szerint variálhatja – a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Sőt, ma már nem csak a krumpli adhatja az alapját, hiszen más zöldségekből, akár tökből, cukkiniből és édesburgonyából is készülhet. S bár valóban egyszerűen, pikk-pakk meg lehet sütni, van néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni, ha igazán ízletes és puha végeredményre vágyunk. Részletek a galériában!
Gondoltad volna? Egyetlen dolgot kell csak a szokásostól eltérően csinálnod a krumplifőzelék készítése közben, és felejthetetlenül finom lesz a végeredmény.
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors