Lifestyle

Semmi jó nem sülhet ki abból, ha a mikróban forrósítod fel a kávét: nem is sejted, miért tilos meginni az újramelegített italt

Gondoltad volna? Szakértők szerint óriási hibát követünk el azzal, ha a mikróban melegítjük fel a koffeintartalmú, forró italt.

Számolni kell a következményekkel

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a kávé frissen fogyasztva a legjobb – ez főleg akkor igaz, amikor ébredés után először kortyolunk bele a forró italba, melynek íze, aromája és élénkítő hatása azonnali lendületet biztosít a nap további részéhez. Előfordul azonban néha, hogy a keserű nedű a nagy sürgés-forgás közepette kihűl, esetleg egy kis tejjel ízesítve, langyosan már nem olyan jó, ezért sokan ilyenkor egyből a mikrohullámú sütő felé veszik az irányt, hogy azzal forrósítsák fel a kávét. Szakértők elmondása alapján azonban ez korántsem jó ötlet, sőt: az, aki mégis így tesz, hatalmas hibát követ el. Részletek a galériában!

A kávé hidegen szinte ihatatlan, ilyen esetben pedig szinte mindenki automatikusan bedobja a mikróba, hogy pillanatok alatt felmelegítse – kevesen tudják azonban, hogy ennél sokkal több történik a keserű nedűvel.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy sokunk kedvenc reggeli párosítása akár káros is lehet hosszútávon egészségünkre nézve? Nos, a táplálkozási szakértők szerint bár a tojásnak és a kávénak is megvannak a maga jó tulajdonságai, mégsem érdemes őket együtt fogyasztani a nap első étkezéseként.

Leadfotó: 123rf

Forrás: tenyek.hu

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Téged is frusztrál, hogy sosincs hely a konyhapulton a kisgépek és egyéb kiegészítők miatt? Íme, a tökéletes megoldás a problémára!
Lifestyle
A csokoládét mindenki szereti, nem igaz? Nos, szerencsénk van, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy akkor sem kell lemondanunk róla, ha épp diétázunk – csupán az nem mindegy, melyik napszakban...
Sztárok
Az ember néha szokta azt érezni, hogy a lehető legrosszabb napon van túl. Görög Zitával rengeteg mindent történt, de az élet nem akart leállni a pofonokkal.