A kenyér fagyasztása és azt követő felengedése jelentősen befolyásolja a kenyér szerkezetét. Amikor frissen sült kenyérben található keményítő részecskéi hő hatására kitágulnak, gyorsan emészthetővé válnak, és a sejtek számára könnyen hozzáférhető glükózzá alakulnak. A fagyasztás során viszont ezek a kitágult keményítő részecskék összehúzódnak, és nehezebben emészthetővé válnak, ami lassabb glükóz felszívódást eredményez.
2/4
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A kenyér fagyasztása és azt követő felengedése jelentősen befolyásolja a kenyér szerkezetét. Amikor frissen sült kenyérben található keményítő részecskéi hő hatására kitágulnak, gyorsan emészthetővé válnak, és a sejtek számára könnyen hozzáférhető glükózzá alakulnak. A fagyasztás során viszont ezek a kitágult keményítő részecskék összehúzódnak, és nehezebben emészthetővé válnak, ami lassabb glükóz felszívódást eredményez.