A sajtok igazi mentsvárat jelenteken a vegetáriánusok számára, hiszen ehhez „csupán” az állat tejére van szükség, a húsát nem esszük meg. Ugyanakkor néhány termék – így a parmezán – esetén a sajt oltót tartalmaz. Ez a tejfeldolgozás növényi vagy állati eredetű segédanyaga. Hatóanyaga tejalvasztó enzim, amely a friss tej sajtanyagát savanyodás nélkül alvasztja meg és a marhafaggyúhoz hasonlóan az állat gyomrából szerzik be. Természetesen ez sincs minden sajtban, de érdemes átböngészni a címkét vásárlás előtt.
2/8
Fotó: 123rf.com
Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Parmezán sajt
A sajtok igazi mentsvárat jelenteken a vegetáriánusok számára, hiszen ehhez „csupán” az állat tejére van szükség, a húsát nem esszük meg. Ugyanakkor néhány termék – így a parmezán – esetén a sajt oltót tartalmaz. Ez a tejfeldolgozás növényi vagy állati eredetű segédanyaga. Hatóanyaga tejalvasztó enzim, amely a friss tej sajtanyagát savanyodás nélkül alvasztja meg és a marhafaggyúhoz hasonlóan az állat gyomrából szerzik be. Természetesen ez sincs minden sajtban, de érdemes átböngészni a címkét vásárlás előtt.