Ha ilyen kukoricát látsz a boltban, nehogy megvedd: Fördős Zé csapata azt is elárulta, hogyan lesz zamatosan édes a végeredmény
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/friss-kukorica-bolt-valasztas-fordos-ze-csapat-fozes-grill-mikro.jpg?itok=YHklxKrW)
Igazából, ha nem akarunk vele vesződni, akkor be lehet dobni a mikrohullámú sütőbe is, de érdemes inkább egy nagy fazékban megfőzni.
Van néhány dolog, amire ha figyelsz, akkor csodás lesz a végeredmény
A kukorica története több mint 10 ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az ősi mezőgazdasági közösségek Mexikó déli részén kezdték el termeszteni.
Most végre zakatol a szezon, és elfelejthetjük a konzerv változatot. A boltban olyan kukoricát válasszunk, amelynek héja élénkzöld és szorosan illeszkedik a csövekhez.
Fördős Zé csapata elárulta, hogy ha bele tudunk nézni, a nyers szemekből is látni lehet, milyen a minősége. Ha töpörödött, apró, ráncos szemeket látunk benne, azt nem érdemes megvennünk. A galériánkban megmutatjuk, hogyan kell tökéletesen megfőzni!
Néhány kutatás szerint komoly betegségeket is okozhat az ízletes nassolnivaló.