Ha így teszed el a főtt tojást, akkor nagyon sokáig nem fog megromlani

Jövő héten már jön a hosszú hétvége, vagyis a húsvét. Szinte mindenhol meg fog jelenni a finom főtt tojás, de nem mindegy, hogyan tárolod őket.
Ezzel a trükkel nem fognak egyhamar megromlani
A főtt tojás tökéletes kísérő húsvétkor a sonka és a kalács mellé. Próbáljuk meg őket a sonka főzőlevében megfőzni, ami ízletes aromát ad neki. Meglátod, a végeredmény tényleg mennyei lesz.
A kemény tojás főzése körülbelül 9-12 percig tart, míg a lágy tojás 4-6 percig. Az időzítés fontos, ezért használjunk konyhai időzítőt a pontos eredmény érdekében.
Egy kevés ecet és só hozzáadása a főzővízhez segíthet megelőzni a tojások repedését, valamint megkönnyíti a héj leválását főzés után. Elengedhetetlen trükk az is, hogy az elkészült alapanyagot jeges vízbe tegyük.
Viszont hogyan tároljuk őket, ha már elkészültek? A galériánkban megmutatjuk, mire érdemes figyelned!
Bár elsőre bizarrnak tűnhet, hogy megtartsd azt a vizet, amiben a tojásokat főzted, ha megtudod, mire képes ez a folyadék, te sem fogod soha többet kiönteni!
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak
