Egyél minél többet ebből a köretből: hálás lesz a tested, ha mostantól krumpli helyett ezt választod

Jó dolog a burgonya és a rizs, azonban ha fontos számodra az egészséged, ráadásul újfajta, izgalmas ízvilágra vágysz, a következő alkalommal, mikor ebédet készítesz, próbáld ki az alábbi köretet; hidd el, nem fogod megbánni!
Nemcsak finom, de egészséges is
A magyar konyha telis-tele van ízletesebbnél ízletesebb köretekkel, melyek közül kiemelkednek a rizses variációk – mint például a rizibizi, de a különféle fűszerekkel vagy más egyéb zöldségekkel megbolondított verziók is hódítanak –, emellett a krumpli (sült, főtt, és persze pürésített formában) is gyakran kerül az étkezőasztalra húsos, halas, illetve vegetáriánus fogások kísérőjeként. Az olyan savanyúságok is fontos szerepet töltenek be hazánk gasztronómiájában, mint a kovászos uborka vagy a csalamádé (utóbbit egyébként önmagában is érdemes fogyasztani, áldásos tulajdonságairól ugyanis hosszú listát lehet írni), melyek frissítően hatnak a nehéz főfogások mellett. Egészségünk és közérzetünk érdekében néha azonban nem árt megkóstolni más alternatívákat, melyek ugyanolyan remek ízélményt nyújtanak, mint az imént felsorolt köretek, ráadásul jótékony hatással is bírnak a szervezetre. Galériánkban eláruljuk, milyen ételtípussal lepd meg ebédre a családot!

A tarhonya a magyarok egyik legkedveltebb körete, ami jól passzol húsos és zöldséges ragukhoz, de akár levesbetétként is megállja a helyét. Előfordul azonban, hogy valami oknál fogva mindig összeragad a végén, ezzel nem kevés bosszúságot okozva; cikkünkben most eláruljuk, milyen trükkel segíthetünk ezen a problémán!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Well&fit