Roppant drága összetevők - Gondosan megválasztott alapanyagokból készült ételeket meglehetősen gyakran találunk a csúcskategóriás éttermekben. Egy font wagyu marhahús 200 dollár körül lehet (kb. 68 ezer forint), míg egy kilogramm kaviár körülbelül 10 000 dollárba kerül (kb. 3,5 millió forint). Képzeld el azt, hogy egy teljes menüt rendelsz ezekből az alapanyagokból, majd kérsz hozzá egy kis fehér, olasz szarvasgombát is (kb. 7 500 dollár kg). Az ár rendkívül magas lenne! Figyelembe véve, hogy ezek az éttermek, kiváló minőségű alapanyagokat használnak - amelyek hozzávalóit lehet, hogy importálják - érthető, hogy miért kell kisebb adagoknak kerülnie a tányérokra: csak így tartható a "megfizethető" ár.
1/5
Fotó: 123rf.com
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Roppant drága összetevők - Gondosan megválasztott alapanyagokból készült ételeket meglehetősen gyakran találunk a csúcskategóriás éttermekben. Egy font wagyu marhahús 200 dollár körül lehet (kb. 68 ezer forint), míg egy kilogramm kaviár körülbelül 10 000 dollárba kerül (kb. 3,5 millió forint). Képzeld el azt, hogy egy teljes menüt rendelsz ezekből az alapanyagokból, majd kérsz hozzá egy kis fehér, olasz szarvasgombát is (kb. 7 500 dollár kg). Az ár rendkívül magas lenne! Figyelembe véve, hogy ezek az éttermek, kiváló minőségű alapanyagokat használnak - amelyek hozzávalóit lehet, hogy importálják - érthető, hogy miért kell kisebb adagoknak kerülnie a tányérokra: csak így tartható a "megfizethető" ár.