Ezért edd meg mindig a kivi héját - ezt biztosan álmodban sem gondoltad volna róla

Jobb, ha nem dobod ki! Máris mondjuk, miért.

Mindig megpucolod?

Őszintén, ki szereti megenni a kivi szőrös héját? Valószínűleg a legtöbb válasz erre az, hogy senki, ám jobban tennénk, ha inkább nem pucolnánk meg ezt a barna "bőrű" Kínából származó gyümölcsöt, ugyanis olyan elképesztő hatása van a testünkre, hogy nem érdemes. Biztosan te is hallottad már azt a mondást, hogy "edd meg a héját, mert abban van a vitamin", szóval érdemes ezen elgondolkozni, ám adunk egy kis löketet hozzá. Lapozd fel galériánkat és eláruljuk, hogy miért ne dobd ki soha!

Az biztos, hogy csak abban az esetben javallott a fogyasztása, ha alaposan megtiszított és lehetőleg bio. A héja tápanyagokban gazdag és háromszorosa a növényi rosttartalma, mint magának a gyümölcsnek. Ez már elegedő ok arra, hogy megegyük, ám ez még mind semmi.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy a használt gyufákat a kertészkedés során újrahasznosíthatod? A növényeid extrém hálásak lesznek, ha megismered és ki is próbálod otthon ezt a trükköt.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Lékai-Kiss Ramóna új oldalát mutatja majd meg A Nagy Duettben, ebben pedig Brasch Bence lesz segítségére.
      Home&Design
      Sokan szeretik díszíteni a konyhájukat, de tudtad, hogy ezek az ártatlannak tűnő szuvenírek akár a hűtőd működésére is rossz hatással lehetnek? Mutatjuk, miért érdemes óvatosnak lenni velük!
      Sztárok
      Gáspár Győző azt is elárulta, hogy melyik magyar énekesnőt szeretné megszemélyesíteni A Nagy Duett-ben.
      Sztárok
      Diákból lesz tanár: Mihályfi Luca és Hegyes Berci a Dancing with the Stars után szerelmespárként vágnak neki A Nagy Duettnek.
      Egészség
      Kevesen tudják, de többféle élelmiszer is tartalmaz természetes módon kisebb-nagyobb mennyiségű hidrogén-cianidot, amit kéksavnak nevezünk.