Egy tuti life hack otthoni vészhelyzetekre

A tavalyi tavaszi karantén idején az emberek eszeveszett élelmiszer-felvásárlásba kezdtek, ezzel együtt pedig eljött a fagyasztás reneszánsza. A húsok és a hagyományos mirelit termékek mellett előtérbe került egy régi praktika, a kenyér fagyasztása. Te tudod mi a hónapokig elálló kenyér titka?
Egy elfeledett praktika
A tavalyi felvásárlási hullám idején komoly harcokat kellett vívnunk a pékségben megmaradt utolsó vekni kenyerekért – meglepődve hallgattuk az eladók beszámolóját, mely szerint a vásárlók akár ötösével is vitték haza a pékárut – ezzel is felkészülve az ínséges napokra. Ekkor terjedt el újra a kenyér lefagyasztása.
Pékáru fagyasztva
A pékáru mélyhűtőben való tartósítása sokunk számára elsőre bizarrnak tűnhet, pedig egy valóban működő konyhai praktikáról van szó – az előzetes félelmekkel ellentétben a fagyasztás után kiengedett kenyér nem lesz sem szottyos, sem száraz, sem gusztustalan.
Fotó: 123rf.com
Oldalak

This is a modal window.