Az egészséges táplálkozás fontossága megkerülhetetlen téma, arról pedig sokat hallunk, hogy rendszeresen fogyasszunk magvakat, mert azok jó hatással vannak a szervezetre. Az olyan természetes csemegék, mint a kesudió, a mogyoró, a mandula vagy a pisztácia gazdagok telítetlen zsírsavakban, így kedvező hatással vannak az egészségünkre, emellett rendkívül táplálóak, energiát biztosítanak, védelmet nyújtanak a rák ellen, és csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Fontos azonban mértéket tartani a fogyasztásukban, kalóriatartalmuk ugyanis igencsak magas, így túlzott mennyiségben hízáshoz vezethetnek.
Fotó: 123rf
Az egészséges táplálkozás fontossága megkerülhetetlen téma, arról pedig sokat hallunk, hogy rendszeresen fogyasszunk magvakat, mert azok jó hatással vannak a szervezetre. Az olyan természetes csemegék, mint a kesudió, a mogyoró, a mandula vagy a pisztácia gazdagok telítetlen zsírsavakban, így kedvező hatással vannak az egészségünkre, emellett rendkívül táplálóak, energiát biztosítanak, védelmet nyújtanak a rák ellen, és csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Fontos azonban mértéket tartani a fogyasztásukban, kalóriatartalmuk ugyanis igencsak magas, így túlzott mennyiségben hízáshoz vezethetnek.