Bár különösen a marhamájra mondják, hogy gazdag D-vitaminban, a belsőség minden típusát érdemes beépíteni az étrendünkbe. Fogyasztásával olyan értékes anyagokhoz juthatunk még hozzá, mint az A-vitamin, a vas, a fehérje, a réz és a cink. A máj esetében nagyon fontos, hogy minél jobb minőségűt (lehetőleg bio terméket) válasszunk, illetve, hogy az állat minél fiatalabb legyen, mert a zsenge kor több D-vitamint jelent.
Máj
Bár különösen a marhamájra mondják, hogy gazdag D-vitaminban, a belsőség minden típusát érdemes beépíteni az étrendünkbe. Fogyasztásával olyan értékes anyagokhoz juthatunk még hozzá, mint az A-vitamin, a vas, a fehérje, a réz és a cink. A máj esetében nagyon fontos, hogy minél jobb minőségűt (lehetőleg bio terméket) válasszunk, illetve, hogy az állat minél fiatalabb legyen, mert a zsenge kor több D-vitamint jelent.