Drága tabletták helyett fogyaszd inkább ezeket: 5 étel, ami kiváló D-vitamin forrás az őszi hónapokban
Hamarosan beköszönt az ősz és a borongós időjárás, ilyenkor pedig még inkább fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk a D-vitamin pótlásról.
Szükséges vitamin
Kevesen tudják, de a D-vitamin a test számára az egyik legfontosabb vitamin. Az ok egyszerű: sok sejtünk felületén találhatóak D-vitamin-receptorok, amelyekbe csupán a D-vitamin molekulája illik - ha pedig ezek a receptorok üresen maradnak, betegségek egész sora léphet fel. A javasolt napi D-vitamin-mennyiség 1000-4000 N.E. (nemzetköz egység); elsődleges forrása a napfény, ám ilyenkor, amikor hamarosan beköszönt az ősz, értelemszerűen már nem tudunk megfelelő mennyiségben hozzájutni, így más forrásból kell pótolnunk a hiányt: galériánkban felsoroljuk, mely ételekben és italokban van temérdek D-vitamin:
Mindenki imádja a napsütést, a meleg napoknak azonban a kellemes sütkérezés mellett egy másik nagy előnye is van: a napfény által elegendő D-vitaminhoz juthatunk. A hideg téli időszakokban azonban nehezebb a helyzet, nem is gondolnánk, milyen sokan küzdenek D-vitamin hiánnyal anélkül, hogy egyáltalán tudnának róla.