Soha többé nem kell burgonyát hámoznod, ha beveted ezt a konyhai trükköt
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/burgonya-krumpli-hamozas-hack-trukk-konyha-fozes.jpg?itok=YombjmvX)
Egy anyuka őrülten jó burgonyahámozási hacket mutatott be. Özönlöttek is rá a lájkok, mivel mindenki életét megkönnyítette.
Megspórolhatod az időt, amit a burgonya meghámozásával töltesz
Az emberek sokszor csodálkoznak, hogy a burgonya milyen régóta velünk van. Anno a dél-amerikai Andokban 8000 évvel ezelőtt háziasították, és az 1500-as évek közepén hozták Európába. Azóta a burgonya a világ számos részén alapvető élelmiszer lett.
A betűjelzések továbbra is segíthetnek, ha a boltban válogatunk a krumplik között. Az A általában salátának való, a B főzésre, míg a C akkor, ha sültkrumplit szeretnénk készíteni belőle.
Ha már megvettük, utáljuk őket megpucolni. A galériánkban azonban most olyan konyhai hacket mutatunk, amitől le fog esni az állad.
A magyarok is egyszerűen megőrülnek a burgonyáért. Lehet főtt, rakott, sült, az teljesen mindegy, mert bármennyit meg tudunk belőle enni.
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf-no-ulomunka-iroda-hatfajdalom-crop.jpg)