Lifestyle

Remélhetőleg nem vettél ilyen sajtot a boltban, nem muzsikált jól a teszten

Magyarországon is egyre népszerűbb a mozzarella sajt, amit remek árban be tudunk szerezni. Azonban melyik a minőségi, és melyik kullog hátul a rangsorban?

Nagyon csábítóak a mini mozzarella sajtok, de lássuk, hogy vajon finomak-e

A mozzarella sajtot olasz konyha sztárjának nevezik. Eredetileg Dél-Olaszországban, Nápoly közelében készült, ahol a vízibivalyok gazdag tejét használták fel az előállításához. A mozzarella története a 12. századig nyúlik vissza, amikor is a campaniai bivalytej sajtok már léteztek, de a "mozzarella" kifejezés csak a 16. században jelent meg.

A sajt népszerűsége a 20. században nőtt meg jelentősen, amikor a hűtési technológiák lehetővé tették, hogy a sajtot szélesebb körben szállítsák és értékesítsék Európában és Amerikában.

Ma már Magyarországon is imádjuk levenni a polcról a mini változatait. De ezek közül melyik a legjobb, és melyik a legrosszabb? A galériánkból minden kiderül!

A mozzarella sajt sokoldalúságát annak magas nedvességtartalma és enyhén savanykás, friss tej íze adja. A sajt textúrája rugalmas, ami kiválóan alkalmas a pizza és más sütőben készült ételek tetejére. A friss mozzarella sajt különösen jól olvad, és tökéletesen kiegészíti a paradicsomot és a bazsalikomot egy friss és üde salátában.
Kattints a további képekért!

A nő úgy igyekezett tálalni a sajtos konyhai trükköt, mintha a leghasznosabb lenne az egész világon, de kommentelők ezzel már nem értettek annyira egyet.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp