Remélhetőleg nem vettél ilyen sajtot a boltban, nem muzsikált jól a teszten
Magyarországon is egyre népszerűbb a mozzarella sajt, amit remek árban be tudunk szerezni. Azonban melyik a minőségi, és melyik kullog hátul a rangsorban?
Nagyon csábítóak a mini mozzarella sajtok, de lássuk, hogy vajon finomak-e
A mozzarella sajtot olasz konyha sztárjának nevezik. Eredetileg Dél-Olaszországban, Nápoly közelében készült, ahol a vízibivalyok gazdag tejét használták fel az előállításához. A mozzarella története a 12. századig nyúlik vissza, amikor is a campaniai bivalytej sajtok már léteztek, de a "mozzarella" kifejezés csak a 16. században jelent meg.
A sajt népszerűsége a 20. században nőtt meg jelentősen, amikor a hűtési technológiák lehetővé tették, hogy a sajtot szélesebb körben szállítsák és értékesítsék Európában és Amerikában.
Ma már Magyarországon is imádjuk levenni a polcról a mini változatait. De ezek közül melyik a legjobb, és melyik a legrosszabb? A galériánkból minden kiderül!
A nő úgy igyekezett tálalni a sajtos konyhai trükköt, mintha a leghasznosabb lenne az egész világon, de kommentelők ezzel már nem értettek annyira egyet.