Strauch szerint a bor túlcsordítása megakadályozza a bor teljes aromáinak kibontakozását. Az aroma jelentős hatással van arra, hogyan érzékeljük az ízt, így ha nem szabadulnak fel az illatok, a bor nem fogja ugyanazt az ízélményt nyújtani. A túlcsordított pohárban a bor nem tud megfelelően szellőzni, ami szükséges ahhoz, hogy a szulfit molekulák eloszoljanak, megszüntetve a kellemetlen szagokat és ízeket.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time --:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Strauch szerint a bor túlcsordítása megakadályozza a bor teljes aromáinak kibontakozását. Az aroma jelentős hatással van arra, hogyan érzékeljük az ízt, így ha nem szabadulnak fel az illatok, a bor nem fogja ugyanazt az ízélményt nyújtani. A túlcsordított pohárban a bor nem tud megfelelően szellőzni, ami szükséges ahhoz, hogy a szulfit molekulák eloszoljanak, megszüntetve a kellemetlen szagokat és ízeket.