Már érett az avokádó, de még nem akarod elfogyasztani? Ezzel a trükkel sokkal lassabban barnul majd be az ízletes gyümölcs
Ha így tárolod az avokádót, nem kell többé attól félned, hogy idő előtt megromlik majd.
Igazi szupergyümölcs
Az avokádó hazánkban is évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem véletlenül: ahogyan a Házipatika is írja, ez egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben, rendkívül finom, nem mellesleg számtalan jótékony hatása van egészségünkre nézve is. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalma miatt pedig kiváló antioxidáns: fogyaszthatjuk önmagában, pici sóval és borssal meghintve, de krémnek kikeverve remek kence is lehet, amit a reggeli pirítósunkra kenhetünk. A legtöbben tojás mellé fogyasztják és salátába téve is isteni finom, de szusiba tekerve szintén mennyei – egyetlen hátránya az, hogy hamar bebarnul és megromlik, úgy pedig már nem olyan ínycsiklandozó, mint egészséges, hibátlan állapotában. Egy élelmiszer-szakértő azonban most megosztott egy tippet, hogyan tárolhatjuk akár két hétig is a teljesen érett avokádót úgy, hogy az ne barnuljon be – galériánkat átlapozva te is megismerheted a pofonegyszerű trükköt!
Néhány egyszerű szabályt betartva a banán barnulása könnyen lassítható.