A fagylalt már nem csak édesség - Nem fogod elhinni, hogy az olaszok mire használják ezt a hűsítő nyári desszertet
Az olasz konyha jövőre a világörökség része lehet.
A fagyi, mint főfogás
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet meghívására érkezett Budapestre Gian Luca Cavi, az ALMA Konyhaművészeti Iskola cukrászmester-oktatója, aki a legújabb fagylalttrendekről tartott előadást. Az olasz fagylalt sikerének titkát egyértelműen az alapanyagok szeretetében, sőt egyenesen a tiszteletében látja. Az is kiderült, hogy Olaszországban egyre markánsabban nyer teret az ún. kortárs gasztronómiai irányzat is, amelyben a fagylalt a desszertkategóriából kitörve az éttermi menüsor egyenrangú fogásává, illetve bizonyos ételek meghatározó elemévé válik.
Kattints a galériára és nézd meg, hogy hogyan készítik főfogásként az olaszok mindenki kedvenc nyári desszertjét:
Lead kép: 123rf
A világ legdrágább étele több mint 170 millió forintba kerül, és csupán 6 fő kóstolhatja meg először
A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött.