Ezt a 3 élelmiszert soha ne edd meg a lejárati időt követően – komoly baj lehet belőle

Bizonyos élelmiszertípusok esetén nem érdemes játszani a lejárati idő utáni elfogyasztással, súlyos problémákat is hozhatunk a nyakunkra, ha mégis így teszünk.
Vörös húsok
Vannak – leginkább feldolgozott – élelmiszerek, amelyeknél a némileg rugalmasan lehet kezelni a lejárati, illetve szavatossági időt, 1-2 nap, esetleg hét (utóbbi tartós élelmiszerek esetében) még beleférhet. Nem ez a helyzet azonban a vörös húsok esetében. A szupermarketekben csomagolva vásárolt húsok esetében lehetőségünk van lefagyasztani az árut, azonban a hentesnél frissen vásárolt vörös húst érdemes 12 órán belül elfogyasztani. A romlásnak indult vörös hús fogyasztása komoly mérgezés, illetve bakteriális fertőzés okozója lehet, ugyanis a baktériumok jelentős része nem pusztul el hőkezelés hatására.
A lejárt vörös hús komoly mérgezést okozhat
Cikkünk folytatódik, lapozz!
Oldalak

This is a modal window.