Eddig egészségtelennek hitt ételekről derült ki, hogy segíthetnek legyőzni a rákot
A Chicagói Egyetem tudósai nagyon érdekes felfedezést tettek új kutatásuk során, mégpedig, hogy a vörös húsok és a különféle tejtermékek fogyasztása fontos szerepet játszhat az immunsejtek daganatok elleni küzdelmében.
Védelmet biztosító sejtek
Az ún. transzvakcén-sav (TVA) néven ismert vegyület aktivál bizonyos T-sejteket a szervezetünkben, melyek segítik immunrendszerünket a mikrobák elleni harc során, valamint védelmet biztosítanak a különféle betegségekkel szemben. A Nature című folyóirat tanulmányából pedig az is kiderült, hogy azok a betegek, akiknek vérében magasabb volt a TVA szintje, sokkal jobban reagáltak az immunterápiára. De hogyan is kapcsolódik mindez a vörös húsokhoz és a tejtermékekhez? Olvass tovább, eláruljuk!
Számos jótékony hatása van.