A táplálkozásunk hatással van agyunk kognitív funkcióira, mint a motoros kontroll, a nyelvhasználat, a problémamegoldás és a memória. A megfelelő étrend segíthet megőrizni agyunk egészségét, és védelmet nyújthat az öregedéssel járó változások ellen. Ahhoz azonban, hogy jobban megértsük az étrend és a demencia közötti kapcsolatot, további kutatásokra van szükség, ugyanis még nem tisztázott, hogyan befolyásolják egyes élelmiszerek az agy működését. Bár több elmélet is létezik a vörös húsfogyasztás és a demencia közötti összefüggésről – például az érrendszeri problémák vagy az agysejtek károsodása –, eddig egyik kutatás sem mutatott közvetlen kapcsolatot az étkezési szokások és a kognitív képességek romlása között.
6/6
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A táplálkozásunk hatással van agyunk kognitív funkcióira, mint a motoros kontroll, a nyelvhasználat, a problémamegoldás és a memória. A megfelelő étrend segíthet megőrizni agyunk egészségét, és védelmet nyújthat az öregedéssel járó változások ellen. Ahhoz azonban, hogy jobban megértsük az étrend és a demencia közötti kapcsolatot, további kutatásokra van szükség, ugyanis még nem tisztázott, hogyan befolyásolják egyes élelmiszerek az agy működését. Bár több elmélet is létezik a vörös húsfogyasztás és a demencia közötti összefüggésről – például az érrendszeri problémák vagy az agysejtek károsodása –, eddig egyik kutatás sem mutatott közvetlen kapcsolatot az étkezési szokások és a kognitív képességek romlása között.